Xiaomi Electric Scooter 4 Pro hetkoznapi karbantartas

Xiaomi Electric Scooter 4 Pro hétköznapi karbantartás

Sajnos a rollereket nem csak használni, de karban is kell tartani, akár csak egy motor, autó, vagy bicikli esetében.

Nem kell azért megijedni sem, hiszen ez egy jóval egyszerűbb és ezáltal zöldebb szerkezet is, mint mondjuk egy motor, vagy autó, szóval szó nincs olaj, fékfolyadék, vagy hűtőfolyadék cseréről.

Mit kell ellenőrzi mindennapi használat mellett az elektromos rollerünkön?

Gumik

Első és legfontosabb, az a guminyomás, hiszen ezáltal növelhetjük a gumik élettartamát és megelőzhetjük a defekteket a legtöbb esetben. Nem is említem már azt, hogy egy túl alacsony, vagy épp túl magas guminyomás mennyire balesetveszélyes is lehet.

Fékek

A gumik után a fékek következnek, hiszen nem elég az, ha gyorsan és biztonságosan tudunk gurulni, mert időnként meg is kell állni, pláne nagyvárosi közlekedés során.

A fék több részből áll össze, mint a fékkar, a bowden, a tárcsa és a fékbetét a teljesség igénye nélkül.

Ha bármilyen rendellenességet észlelünk a fékezés során, mint például ráz a tárcsa, csikorog a tárcsa, vagy csak nehezebben tudunk megállni, akkor az azt jelenti, hogy foglalkozni kell a fékrendszerrel, de szerencsére ez nem annyira bonyolult szerkezet, így könnyen tudjuk akár otthon is orvosolni a problémát, viszont ha NEM VAGY BIZTOS A DOLGODBAN, akkor mindenképpen egy szervizt keress fel ezzel kapcsolatban.

Kormányszerkezet

Jellemzően a pálcika rollerek esetében ez a leggyengébb alkotóeleme az egész rollernek, így erre az első használatbavételtől kezdve kiemelten érdemes odafigyelni.

Mivel itt van lehetőségünk erősen lefaragni a terjedelméből, hogyha kocsiban, vagy tömegközlekedés során szállítani szeretnénk, ezért nem volt más megoldás, minthogy beépítsen a gyártó egy zárat.

Az évek alatt elég sok probléma volt ezekkel a zárakkal (törés, ropogás), viszont a gyártók is tudatában vannak ennek, szóval folyamatosan fejlesztenek, optimalizálnak, mint például a Xiaomi Electric Scooter 4 Pro esetében is már az új szerkezetet kaptuk, ami elméletileg kevésbé kényes.

Ezenfelül számos megoldás is létezik a probléma megoldására a korábbi modellek esetében:

Összegzés

A fentebbi rövid felsorolás a videó alapját képező leírás és a teljesség igénye nélkül készült.

A következő időszakban jó sok rolleres tartalommal fogok érkezni a vezetéstechnikát és egyéb megoldásokat, fejlesztéseket tekintve.

Végső soron figyeljetek oda a rollereitekre, vigyázzatok rájuk, mert nem játék és komoly sérüléseket is össze lehet szedni az anyagi kár mellett.

Ha bármi kérdéseket felmerül, videó javaslatotok, akkor az oldal űrlapon, vagy a legjobb, ha a YouTube videók alatt kommentben írjátok meg.

Köszi, ha megnézed a videót és üdv!

YT feliratkozás – köszi, ha megteszed! 🙂

Itt is fel tudsz iratkozni:

Nézd meg a korábbi bejegyzéseket is!